?

Log in

No account? Create an account
muffinssi

Vegaaniset browniet


yleisarvosana 3

vaikeustaso 1

aineisten erikoisuus, taso 1

tiskin määrä, taso 2

Ruokavalio:

vegaaninen

Käytetty aika:

– + 10 min + 30 min

Käytetyt laitteet:

Uuni


Kun tuolla VegWeb.comissa nyt vähän palloilin, törmäsin melko yksinkertaisen oloiseen vegaaniseen brownie-reseptiin, joka vaikutti lupaavalta. Mitä sitä huomiselle lykkäämään, kun makeannälkä yllätti vielä tälle illalle.

Vegaaniset browniet


Nimimerkki chocolatelovr VegWeb.com-sivustolla (Vegan Brownies)


n. 2,5 cm paksu 15 x 22 cm levyTarvitaan:

  • 4 rkl (1/4 kupillista) rypsiöljyä

  • 0,8 dl (1/3 kupillista) vettä

  • 2,4 dl (1 kupillinen) sokeria (käytin raakaruokosokeria)

  • 2,4 dl (1 kupillinen) vehnäjauhoja

  • 1 rkl jauhettuja pellavansiemeniä

  • 0,8 dl (1/3 kupillista) tummaa kaakaojauhetta

  • 1/2 tl leivinjauhetta

  • 1/4 tl suolaa

  • (öljyä vuoan voiteluun)Laitetaan uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Jauhetaan pellavansiemenet (vajaa ruokalusikallinen pellavansiemenrouhetta). Sekoitetaan keskenään sokeri, vehnäjauhot, pellavansiemenjauhe, kaakaojauhe (se kannattaa siivilöidä paakkujen välttämiseksi), leivinjauhe ja suola. Varsinaisessa taikinakulhossa sekoitetaan keskenään vesi ja öljy. Tämän jälkeen kipataan kuivat aineet nesteen sekaan kerralla ja sekoitetaan taikina tasaiseksi, liikaa vaivaamista välttäen (nuolijalla sujuu näppärästi).

Alkuperäisessä ohjeessa ei puhuttu mitään siitä, tarvitseeko vuokaa voidella, mutta ajattelin varmuuden vuoksi sipaista hieman öljyä lasivuoan pohjaan. Sitten vaan taputellaan taikina tasaiseksi vuoan pohjalle (tässäkin vaiheessa nuolija oli kätevä). Paistetaan uunin keskitasolla vuoan pinta-alasta eli taikinan paksuudesta riippuen noin 20–30 minuuttia. Kannattaa kokeilla grillitikulla, kuinka kypsältä brownie vaikuttaa; lopputulos saa kuitenkin jäädä kosteaksi.

vegaaniset browniet

Oikeinhan minä arvasin, lopputulos on älyttömän hyvä. Mutta sehän oli ihan odotettavissa, tällä hiilarimäärällä. Onneksi browniet ovat kovin makeita, joten ihan pienikin palanen saattaa tyynnyttää herkkunälän.

En tiedä, olisiko paistoaikaa pitänyt pidentää vielä tovi, sillä ero brownien ja mudcaken välillä oli melko häilyvä – eihän se tosin haittaa. Lisäksi taikina muistutti koostumukseltaan aika paljon Death By Chocolate -suklaakeksitaikinaa. Olen aiemmin miettinyt, mitä siitä seuraisi, jos keksitaikinaa paistaisi kerralla ison köntin. Varmaankin jotain tämänsuuntaista.

Näppärä herkku tämä kyllä on, esimerkiksi jos tarvitsee odottamatta tarjota ihmisille jotain teekupposen seurana. Raaka-aineitakaan ei välttämättä tarvitse lähteä erikseen hakemaan.

Comments