?

Log in

No account? Create an account
muffinssi

Taatelileivät


yleisarvosana 3

vaikeustaso 2 aineisten erikoisuus, taso 1 tiskin määrä, taso 1
Ruokavalio: vegaaninen
Käytetty aika: — + 45 min + 1 h
Käytetyt laitteet: Uuni


Selaillessani yhtä aika pitkään omistuksessani ollutta teekirjaa törmäsin taatelileipien reseptiin. Aiemmin en ollut lotkauttanut sille korvaanikaan, mutta koska minulla sattui olemaan kaapissa paketillinen taateleita, syynäsin reseptin läpi hieman suuremmalla mielenkiinnolla. Todettuani, että kyseessä on itse asiassa aika helposti normaaleista raaka-aineista valmistuva ja jopa vegaaninen leivottava, päätin testata, olisiko siitä mihinkään. Kaverin tupaantuliaiset olivat oivallinen tekosyy.

Taatelileivät


Irmeli Järnefelt (suom. & toim.): Teetä ja Sympatiaa: Pieni Teekirja


vuoallinen (20 cm x 30 cm)Taatelileivät
Tarvitaan:

  • 4 3/4 dl vehnäjauhoja

  • hyppysellinen suolaa

  • 1 dl sokeria

  • 4 dl kaurahiutaleita

  • 150 g sulatettua margariinia

  • 180 g pilkottua taatelia

  • 30 g hasselpähkinärouhetta

  • 1 dl teetäTaikinan valmistus aloitetaan sekoittamalla jauhot ja suola. Sitten lisätään sokeri ja kaurahiutaleet, lopuksi sula rasva ja sekoitetaan taikinaksi. Jos taikina tuntuu hieman turhan jauhoiselta, siihen voi lisätä vähän nestettä. Itse jouduin lisäämään kuusi ruokalusikallista, ja käytin teetä, koska sitä tuli keitettyä enemmän kuin mitä täytteen valmistamiseen tarvitsi. Täyte muodostuu taateleista, pähkinöistä ja teestä, joita keitetään kattilassa muutaman minuutin ajan.

Puolet taikinasta levitetään voideltuun 20 cm x 30 cm kokoiseen vuokaan. Helpoiten tämä sujuu varmaankin siten, että taikina kaulitaan sopivan kokoiseksi; itse laitoin taikinaköntin vuoan pohjalle ja painelin sen vähitellen tasaiseksi vuokaan. Täyte levitetään taikinan päälle, ja toinen puoli taikinasta laitetaan kanneksi (viimeistään tässä vaiheessa se kaulitseminen on parempi idea kuin taikinan painelu, ja sen onneksi hoksasinkin).

Paistetaan 180 asteessa, ohjeen mukaan noin tunti, mutta ilmeisesti jo 45 minuuttiakin olisi riittänyt ihan hyvin, tunnin paistoajalla lopputulos oli hieman kuivakka. Leikataan neliöiksi, ja nautitaan mielellään teen kera.

Comments

(tuntematon)

Herkullinen blogi!

Hitsit, lienee kohta pakko vääntäytyä tältä koneelta keittiöön kokkaamaan jotain hyvää :)
Hyvännnäköinen ja inspiroiva blogi. Täytyykin tulla katselemaan täältä ohjeita kun taas alan harrastaa kasvisruoka-aivopesua muille perheenjäsenille :D
-Mewril

Re: Herkullinen blogi!

Haa, jos onnistun mobilisoimaan muitakin näppäimistön ääreestä kauhavarteen, niin sehän on hienoa - melkeinpä kansanterveydellinen saavutus! Ja mukava kuulla, että blogini vaikuttaa juuri sellaiselta millaiseksi sen pyrinkin toteuttamaan.

Suuri osa näistä resepteistä on muuten testattu sekasyöjällä, eli pitäisi kelvata vähän krantummallekin ruokittavalle. :)