Aaltoneito (ituhippi) wrote,
Aaltoneito
ituhippi

Taatelileivät


yleisarvosana 3

vaikeustaso 2 aineisten erikoisuus, taso 1 tiskin määrä, taso 1
Ruokavalio: vegaaninen
Käytetty aika: — + 45 min + 1 h
Käytetyt laitteet: Uuni


Selaillessani yhtä aika pitkään omistuksessani ollutta teekirjaa törmäsin taatelileipien reseptiin. Aiemmin en ollut lotkauttanut sille korvaanikaan, mutta koska minulla sattui olemaan kaapissa paketillinen taateleita, syynäsin reseptin läpi hieman suuremmalla mielenkiinnolla. Todettuani, että kyseessä on itse asiassa aika helposti normaaleista raaka-aineista valmistuva ja jopa vegaaninen leivottava, päätin testata, olisiko siitä mihinkään. Kaverin tupaantuliaiset olivat oivallinen tekosyy.

Taatelileivät


Irmeli Järnefelt (suom. & toim.): Teetä ja Sympatiaa: Pieni Teekirja


vuoallinen (20 cm x 30 cm)Taatelileivät
Tarvitaan:

 • 4 3/4 dl vehnäjauhoja

 • hyppysellinen suolaa

 • 1 dl sokeria

 • 4 dl kaurahiutaleita

 • 150 g sulatettua margariinia

 • 180 g pilkottua taatelia

 • 30 g hasselpähkinärouhetta

 • 1 dl teetäTaikinan valmistus aloitetaan sekoittamalla jauhot ja suola. Sitten lisätään sokeri ja kaurahiutaleet, lopuksi sula rasva ja sekoitetaan taikinaksi. Jos taikina tuntuu hieman turhan jauhoiselta, siihen voi lisätä vähän nestettä. Itse jouduin lisäämään kuusi ruokalusikallista, ja käytin teetä, koska sitä tuli keitettyä enemmän kuin mitä täytteen valmistamiseen tarvitsi. Täyte muodostuu taateleista, pähkinöistä ja teestä, joita keitetään kattilassa muutaman minuutin ajan.

Puolet taikinasta levitetään voideltuun 20 cm x 30 cm kokoiseen vuokaan. Helpoiten tämä sujuu varmaankin siten, että taikina kaulitaan sopivan kokoiseksi; itse laitoin taikinaköntin vuoan pohjalle ja painelin sen vähitellen tasaiseksi vuokaan. Täyte levitetään taikinan päälle, ja toinen puoli taikinasta laitetaan kanneksi (viimeistään tässä vaiheessa se kaulitseminen on parempi idea kuin taikinan painelu, ja sen onneksi hoksasinkin).

Paistetaan 180 asteessa, ohjeen mukaan noin tunti, mutta ilmeisesti jo 45 minuuttiakin olisi riittänyt ihan hyvin, tunnin paistoajalla lopputulos oli hieman kuivakka. Leikataan neliöiksi, ja nautitaan mielellään teen kera.
Tags: 65-120 min, makeannälkään, makeat leivottavat, makeat tortut ja piirakat, vegaaniset
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 2 comments