?

Log in

No account? Create an account
muffinssi

Seitankinkku


yleisarvosana 1

vaikeustaso 1 aineisten erikoisuus, taso 3 tiskin määrä, taso 1

Ruokavalio:

vegaaninen

Käytetty aika:

— + 1 h + 1 h 30 min

Käytetyt laitteet:

Sauvasekoitin, uuni


Hieman myöhässähän tämä tulee, koska joulu meni jo. Aattoillan pöytään tuli kuitenkin omaa syömistä silmällä pitäen pyöräytettyä vegaaninen "kinkku", jonka reseptin löysin Eläinoikeusfoorumilta.

Seitankinkku


nimimerkki "drone" Eläinoikeusfoorumilla


ei tullut punnittua, arviolta vajaa kilo



Seitankinkku
Tarvitaan:

Kuivat aineet:

  • 4 dl vehnägluteenia

  • 0,5 dl soijajauhoa

  • 0,5 dl olut- tai ravintohiivahiutaleita (itse käytin jälkimmäisiä - en tiedä, onko niillä varsinaisesti eroa)

  • 3 tl suolaa

  • 1/8 tl cayennepippuria

  • 1 tl sitruunapippuria

  • 1 tl jauhelihamaustetta

  • ½ tl maustepippuria

  • ½ tl neilikkaa

  • 4 tl paprikajauhetta

  • ½ tl jauhettua mustapippuria



Tofumössö:

  • 3 dl vettä

  • 3 rkl soijakastiketta

  • 150 g kylmäsavutofua

  • 1 rkl öljyä

  • 3 rkl seesamöljyä

  • ½ dl sinappia

  • 3 valkosipulinkynttä



Ensin sekoitetaan kuivat aineet keskenään. Sitten soseutetaan tofu ja 2 dl vettä sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Lisätään 1 desi vettä sekä muut tofumössön aineet ja sekoitetaan vielä hetki. Yhdistetään tofumössöön kuivat aineet hitaasti vaivaten ja muotoillaan massasta "kinkku", joka kääritään folioon. Paistetaan 160-asteisessa uunissa puolitoista tuntia.

Kinkku on syömäkelpoista heti, mutta itse odotin reseptin vinkkiä noudattaen seuraavaan päivään - kuulemma kinkku on parempaa yön yli levänneenä. Tiedä nyt sitten siitä, mitä "paremmalla" tarkoitetaan. En voi sanoa pitäneeni seitankinkusta järin paljoa. Maistatin sitä lisäksi muutamilla sekasyöjillä, joista pari oli silminnähden järkyttyneitä. Ehkä vika on siinä, että kinkussa on niin paljon erilaisia mausteita ja makuja, ja kun ne sekoitetaan, ei kinkkua maistaessaan oikein tiedä, mitä on syömässä. Kylmänä sinapin kanssa (kuten perinteinen kinkku kuuluu nauttia) tämä ei ainakaan ollut positiivinen makuelämys. Ehkä joku mausteisemmasta ruoasta pitävä voi tätä arvostaakin, mutta minun kohdallani jäi kyllä ainoaksi kerraksi. Ellen sitten joskus kuitenkin innostu kokeilemaan toistamiseen... Muutama muu on tuolla Eläinoikeusfoorumin puolella valitellut, että kinkusta tulee turhan pippurinen, ehkä ratkaisun avain piilee mausteiden vähentämisessä.

Comments

Mistä sinä tuota gluteenia sait? O_o
Yksi opiskelukaveri organisoi kimppatilauksen tuossa syksyllä, sen kasvisruokakurssin jälkeen. En muista, mistä hän sitä tilasi, mutta isompi säkki sitä tuli. Itse ostin 1,5 kiloa, maksoi vitosen (jaetut postikulut mukaan luettuna).

(tuntematon)

b


.Bye





(tuntematon)

Mikä vika "oikeassa" kinkussa on? Eikös possut ole luotu ihmisten ruoaksi?

(tuntematon)

Kyllä, syökää nyt saamari kunnon ruokaa!!! ***tun viherpiiperot.
"Kunnon ruoalla" on selkeästi skitsofreniaa aiheuttava sivuvaikutus, joten taidan jättää väliin. En koe tarvetta itseni kanssa keskusteluun.

(tuntematon)

Ruualla kuntoon

:-D putosin. Joo, nimetön taisi nyt olla vähän ähkyssä. Mutta eihän kinkkua pitäisi syödä kuin vasta aattona!

(tuntematon)

Mikä vika "oikeassa" kinkussa on? Eikös possut ole luotu ihmisten ruoaksi?

Kyllä, jos olet luolamies kivikaudelta.