?

Log in

No account? Create an account
muffinssi

Suklaasirupikkuleivät


yleisarvosana 3

vaikeustaso 1

aineisten erikoisuus, taso 2

tiskin määrä, taso 2

Ruokavalio:

vegaaninen

Käytetty aika:

— + 25 min + 15 min / pelti

Huomioitavaa ajankäytöstä:

Valmistelu- ja paistoaika menevät oikeasti osittain päällekkäin: kun ensimmäinen pellillinen pikkuleipiä on valmis, sen voi paistaa, ja sinä aikana pyöritellä taikinasta loput pikkuleivät

Käytetyt laitteet:

Sähkövatkain, uuni


Nämä pikkuleivät löytyvät kimaltelevien inkivääripikkuleipien naapurista, eli viereiseltä sivulta Vegan with a Vengeancesta. Jouduin hieman lisäilemään raaka-aineita kahdestakin syystä: olin katsonut suklaasirupussien painon kaupassa aivan päin honkia, enkä kiinnittänyt riittävää huomiota siihen, että margariinin tulisi olla huoneenlämpöistä. Tässä siis se resepti, jota lopulta noudatin

Suklaasirupikkuleivät


Isa Chandra Moskowitz: Vegan with a Vengeance (Chocolate chip cookies, sovellus)


reilut 40 pikkuleipää



Tarvitaan:

  • 225 g margariinia (kutakuinkin suoraan jääkaapista)

  • 250 g sokeria

  • 1 rkl siirappia

  • 2 tl vaniljasokeria

  • 2 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta

  • 500 g vehnäjauhoja

  • 1 tl soodaa

  • 1 tl suolaa

  • 120 g suklaasiruja (vegaanisia)

  • ½ dl kylmää vettä

  • 2 rkl rypsiöljyä



Uuni laitetaan lämpenemään 180 asteeseen ja aloitetaan taikinan valmistus. Mitataan suurehkoon kulhoon margariini ja sokeri ja vatkataan ne sähkövatkaimella kuohkeaksi. Sekoitetaan joukkoon siirappi, sen jälkeen kuivat aineet eli vaniljasokeri, kaakao, vehnäjauhot, sooda ja suola. Tässä vaiheessa taikina ei todellakaan näytä taikinalta (ellei margariini sitten ole ollut huoneenlämpöistä), joten lisätään siihen vähän kosteutta veden ja öljyn muodossa. Sekoitetaan, tarvittaessa ihan käsin puristelemalla, jotta taikinasta tulee vähän kiinteämpää. Lisäsin viimeisenä suklaasirut, mutta ne kannattaa mahdollisesti lisätä ennen vettä ja öljyä, jotta ne sekoittuisivat paremmin taikinaan.

Pyöritellään taikinasta palleroita, joiden halkaisija on kolmisen senttiä, sitten litistetään nämä pallerot kämmenten välissä n. puolen sentin paksuisiksi. Asetellaan leivinpaperilla peitetylle uunipellille, 2-3 senttiä lättyjen väliin. Mikäli suklaasirut eivät ole taikinassa tasaisesti vaan osa niistä ajelehtii vapaana taikinakulhon pohjalla, kannattaa niitä tökkiä niiden lättyjen pintaan, joissa näyttää olevan vähemmän suklaata.

Paistetaan 12 minuuttia (uunista riippuen myös 10 minuuttia saattaa riittää) uunin keskitasolla. Annetaan jäähtyä pellillä viitisen minuuttia (viimeistänä tässä vaiheessa huomaatte, että anna aika-arviot aina lähimpään viiteen minuuttiin pyöristettynä...) ja nostellaan sitten ritilän päälle jäähtymään.

Vaikka taikinan teko vähän takkusikin, nämä pikkuleivät onnistuivat kyllä paremmin kuin hyvin. Oikeastaan niitä voisi parantaa vain kaakaojauheen määrää lisäämällä, jolloin niistä tulisi vielä suklaisempia. Tuli kyllä elävästi mieleen nämä kaupasta saatavat luxus-suklaasirupikkuleivät, joskin nämä ovat ehkä vielä hitusen parempia - ja tietty vegaanisia.

suklaasirupikkuleivät

EDIT 14.7.2008
Tein näitä valmistujaisjuhliini. Kun käyttää huoneenlämpöistä margariinia ja vatkaa sitä ja sokeria riittävän pitkään, niin taikinasta tulee tosiaan hieman kosteampaa. Vettä piti edelleen lisätä tuo puoli desiä, mutta ilman öljyä pärjättiin. Koska pyörittely oli hieman hidasta, nopeutimme prosessia äitini ehdotuksesta käyttäen pursotinpussia (ilman tyllaa) ja lasia. Taikinanokareet siis pursotettiin pellille ja painettiin lasin pohjalla litteiksi.

Veljeni (joka oli maistanut myös tuon ensimmäisen kokeiluerän pikkuleipiä) oli sitä mieltä, että edelliset pikkuleivät olivat kosteampia. Saattaa olla, että öljyllä oli vaikutusta asiaan, mutta myös pikkuleipien erilainen säilytys (aiemmat olivat ilmatiiviimmässä rasiassa) saattoi vaikuttaa.

Comments

Hej!

Löysin merkinnät GOOGLEN! :o kautta kun halusin löytää jonkun kivan munakoisososekeittoreseptin. Täytyy kokeilla sitä sun antamaa maapähkinä-munakoiso-keittohäsmäkkää, vaikka kenties vähän yksinkertaistan reseptiä sieltä sun täältä... :)
Itse tein tässä taannoin tomaatti-papu-munakoisososekeittoa, johon laitoin kaltattuja tomaatteja, kuorittua munakoisoa, sipulia, valkosipulia sekä lorauksen kaurakermaa ja mausteeksi tyyliin juustokuminaa, chiliä ja oreganoa.

Kiitos joka tapauksessa tästä päivääni piristäneestä sivusta, jos sopii, voisin laittaa sut kaverilistalleni, niin tulisi seurattua säännöllisemmin kaikkia kivoja reseptejä..
Toki tämän blogin voi kaverilistalle liittää, luettavaksihan tämä on tarkoitettu. Ja hyvä homma, jos tätä kautta löytyy jotain kokeilemisen arvoista. :)