?

Log in

muffinssi

Kasvis-fetapihvit


yleisarvosana 2

vaikeustaso 2

aineisten erikoisuus, taso 1

tiskin määrä, taso 2

Ruokavalio:

lakto-ovo-vegetaristinen

Käytetty aika:

– + 35 min + 35 min


Jättisuuren kesäkurpitsan rantauduttua keittiööni löysin itseni etsimästä erinäisiä kesäkurpitsareseptejä netistä. Niitä muuten riittää. Valinnanvaikeuden yllätettyä tyydyin kotoisasti Pirkka-reseptiin.

Kasvis-fetapihvit


Pirkka.fi: Kasvis-fetapihvit


n. 26 pikkuletun kokoista pihviä, arviolta neljän hengen annos



Tarvitaan:

  • 400 g kesäkurpitsaa

  • 200 g porkkanaa

  • 50 g punasipulia (yksi todella pieni yksilö tai puolikas normaalikokoisesta)

  • 200 g fetajuustoa (alkuperäisessä reseptissä puhutaan 385 g tölkistä salaattijuustokuutioita, ja sellaisessa tölkissä on varsinaista juustoa 200 g; itse käytän mieluummin aitoa fetaa)

  • 1-1½ dl täysjyvävehnäjauhoja (alkuperäisessä reseptissä puhutaan vain vehnäjauhoista; lisäksi määrä on vähäisempi, mutta koska ohjeessa sanotaan, että jauhoja voi tarvittaessa lisätä, ja minä jouduin niitä lisäämään, niin laitan tähän vähän suuremman määrän)

  • 1 dl kauraleseitä

  • 4 kananmunaa

  • 2 tl kuivattua oreganoa

  • 1 tl kuivattua minttua

  • ½ tl jauhettua mustapippuria

  • ½ tl suolaa

  • rasvaa paistamiseen (itse paistoin valurautapannussa voilla)



Aloitetaan pesemällä kesäkurpitsa(t) ja raastamalla se/ne karkeaksi raasteeksi. Raaste jätetään siivilään vartiksi, jotta liika neste valuu pois.

Kuoritaan porkkanat ja raastetaan ne isoon kulhoon (käytin sitä "keskikokoista" raastinraudan terää). Kuoritaan ja hienonnetaan punasipuli ja lisätään se kulhoon. Murennetaan myös feta samaan kulhoon (jos käytössä ovat valmiit kuutiot, niitä voi paloitella hieman pienemmiksi). Tämän jälkeen kesäkurpitsan vaatima vartti on varmaan kutakuinkin kulunut. Painellaan / puristellaan kesäkurpitsaraastetta vielä mahdollisimman kuivaksi (itse otin raastetta nyrkillisen kerrallaan ja puristin) ja lisätään se sitten kulhoon. Sekoitetaan hyvin.

Sekoitetaan kasvisseokseen ½-3/4 dl vehnäjauhoista sekä kaikki kauraleseet. Otetaan toinen kulho, rikotaan siihen kananmunat ja vatkataan niiden rakenne rikki. Lisätään kananmuniin yrtit ja mausteet, tämän jälkeen kaadetaan munaseos kasviskulhoon. Sekoitetaan hyvin. Jos/kun seos tuntuu vetiseltä, lisätään vehnäjauhoja. Kananmuna kyllä sitoo pihvejä aika hyvin, joten mitään tönkkötaikinaa ei tarvitse tehdä, mutta sen verran kiinteää kuitenkin, että pihvit pystyy kääntämään.

Kuumennetaan pannu. Itse käytin neljän pikkuletun valurautapannua, mutta pihvit voi toki paistaa myös tavallisella paistinpannulla, jolloin niistä tulee todennäköisesti myös isompia. Pikkulettupannuun taikinaa meni noin ruokalusikallinen per pihvi ja paistoaika puolta kohti oli arviolta 2-3 minuuttia. Levy kannattaa olla keskilämmöllä, mutta paistotulos riippuu kuitenkin käytetystä pannusta, hellasta ja taikinan määrästä, joten kannattaa tarkkailla, mikä on omaan keittiöön parhaiten sopiva yhdistelmä.

kasvis-fetapihvit

Tarjosin pihvit täysjyväriisin ja (pussista tehdyn) bearnaise-kastikkeen kera. Pihvit ovat kyllä meheviä ja maukkaita, eivätkä välttämättä vaadi mitään kastiketta. Koostumus on melko kevyt ja kostea, ja siitä tuli hämmentäviä mielleyhtymiä salaattiin. Eiköhän näitä tule toistekin tehtyä.

Comments

Ooooh! Tämähän on hyvä blogi. Kattelin, että sulla oli tosi hyvä piparkakkutaikinaohjekkin tuolla. Mistä oot saanu noin hienoja muotteja?
Lisään kaveriksi. Saa lisätä takaisin, jos tahtoo.